Belgen in het Buitenland - Rode Duivels Benteke en Meunier maken knappe doelpunten

Christian Benteke heeft Crystal Palace dinsdag op speeldag 25 van de Premier League aan een gelijkspel tegen West Ham geholpen. Thomas Meunier opende de score voor Paris Saint-Germain tegen Rennes in de Franse Ligabeker. PSG haalde het uiteindelijk met 2-3 en plaatste zich voor de finale. Charly Musonda debuteerde bij Celtic. Na 24 minuten lukte Benteke op bezoek bij West Ham een knappe kopbalgoal. Het was nog maar zijn tweede doelpunt van het seizoen. Mark Noble (43.) maakte kort voor de rust gelijk vanop de stip.

Bij Liverpool moest Simon Mignolet opnieuw vrede nemen met een plaatsje op de bank, Laurent Depoitre startte wel bij opponent Huddersfield. Emre Can (25.) opende de score voor Liverpool, Roberto Firmino (45+1.) verdubbelde net voor de rust. Mohamed Salah (78.) maakte er vanop de stip nog 0-3 van.

Thomas Meunier was opnieuw titularis bij PSG, dat in de Franse Ligabeker op bezoek ging bij Rennes. De Rode Duivel opende de score (24.) met een heerlijk gekruist schot vanop de wreef. Marquinhos (53.) maakte er na de rust 0-2 van, Giovani Lo Celso vijf minuten later 0-3. Nog vijf minuten later moest Kylian Mbappé naar de kant met een rode kaart. Diafra Sakho (85.) kon met nog vijf minuten te gaan tegenscoren, helemaal in het slot werd het zelfs nog spannend toen Sanjin Prcic (90.) voor de 2-3 zorgde.

In de Italiaanse beker stond Timothy Castagne in de basis bij Atalanta, dat Juventus ontving. Gonzalo Higuain opende al na drie minuten de score voor de bezoekers. Het bleef uiteindelijk 0-1 in de heenmatch van de halve finales. Gianluigi Buffon, terug uit blessure en voor het eerst in zes jaar nog eens actief in de beker, moest in de eerste helft wel een penalty stoppen.

In de Schotse competitie begon nieuwkomer Charly Musonda op de bank bij Celtic, dat Hearts ontving. Dedrick Boyata stond wel in de basiself, en maakte na 25 minuten de 2-0. Het werd uiteindelijk 3-1. Musonda mocht na 62 minuten invallen, en dus zijn debuut maken voor Celtic.

In de Nederlandse beker tot slot leek tweedeklasser Cambuur even te gaan stunten tegen Twente. Het openingsdoelpunt voor Cambuur kwam op naam van onze landgenoot Mathias Schils (33.), Jorn Brondeel kwam niet van de Twente-bank. De wedstrijd eindigde op 3-1 in het voordeel van Twente.