Mourinho over Fellaini: "Je tekent pas als je blij bent met wat op papier staat"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft onduidelijk of Marouane Fellaini zijn aflopende contract bij Manchester United zal verlengen. José Mourinho wil graag dat de middenvelder bijtekent maar de onderhandelingen slepen aan. Vandaag kwam het onderwerp nog eens ter sprake tijdens een persbabbel van de Portugees. "Hij is een heel belangrijke speler voor mij en een echte professional die alles geeft om het team te helpen. Er is een wens van mezelf, het bestuur en de speler om samen te blijven en dat is ons doel. Zullen we een akkoord vinden? Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat ikzelf, het bestuur en de speler een happy end wensen."

Mourinho, die onlangs zelf bijtekende tot 2020, zegt tevreden te zijn met wat Fellaini de club bijdraagt. "Hij is een fantastische prof en ik weet dat hij bij ons wil blijven en dat is heel belangrijk. Hij weet dat ik hem wil en de club hem wil. Dit is ook belangrijk voor hem. Maar je tekent pas een papier als je blij bent met wat op het papier staat. Dus, laten we zien wat er gebeurt."

Fellaini (30) draagt het shirt van de Mancunians sinds 2013. De Rode Duivel, die na het WK in Rusland stopt als international, won met de Engelse topclub onder meer de Europa League (2017) en de FA Cup (2016).

Over de speculaties als zou Zlatan Ibrahimovic, ook in zijn laatste contractjaar, naar een club in de VS verhuizen, bleef Mourinho op de vlakte. "Ik heb het ook in de pers gelezen maar hij heeft mij niets gezegd. Dus ik weet het niet. Maar als het waar is en Zlatan een toekomst bij een andere club en in een ander land beoogt, dan zijn we hier om hem te helpen. We zullen hem het leven niet zuur maken."

bron: Belga