Farmers Insurance Open golf – Tiger Woods eindigt als 23e bij comeback

Farmers Insurance Open golf - Tiger Woods eindigt als 23e bij comeback

Tiger Woods is op de 23e plaats geëindigd in het Farmers Insurance Open. Het was in het Californische La Jolla, nabij San Diego, zijn eerste toernooi op de Amerikaanse PGA Tour in bijna een jaar. Woods sloot gisteren af met een ronde in par (72 slagen) en totaliseerde daarmee 285 slagen, drie onder par. Hij won in de vierde ronde nog zestien plaatsen.
Achteraf klonk de 42-jarige Amerikaan tevreden. “Ik heb vandaag veel beter gespeeld dan de voorbije dagen. De omstandigheden waren heel moeilijk. Er stond veel wind, maar ik ben er goed mee omgegaan.”

Woods werd de voorbije jaren liefst vier keer aan de rug geopereerd, waardoor hij lange tijd buiten strijd was. Deze 23e plaats is zijn beste uitslag sinds augustus 2015. Toen werd hij tiende in het Wyndham Championship. “Ik ben heel tevreden”, stelde de veertienvoudige majorwinnaar, die het toernooi in La Jolla acht keer op zijn naam schreef. “Na zo’n lange afwezigheid heb ik vier dagen heel solide gepresteerd. Ik heb mijn kansen goed verdedigd. Ik had graag afgesloten met een kaart van 65, maar ik ben vooral blij dat ik dit eerste toernooi heb kunnen spelen.”

Zijn volgende afspraak wordt het Genesis Open, nabij Los Angeles, midden februari. In april hoopt Woods erbij te zijn op de Masters in Augusta. Wie het Farmers Insurance Open (6,9 miljoen dollar) wint, is nog niet duidelijk. De Australiër Jason Day en de Zweed Alexander Noren spelen vanavond (Belgische tijd) een beslissende play-off.

bron: Belga