Australian Open - Kim Clijsters: "Verrast en niet verrast door prestaties van Elise"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mentor Kim Clijsters liet vandaag in haar eigen tennisacademie in Bree haar licht schijnen over het recente succes van Elise Mertens op de Australian Open. Clijsters liet weten verrast te zijn dat Mertens nu al tot de halve finales doorstootte. "Maar ik wist al een tijd dat er met haar veel mogelijk", liet ze optekenen. "Elise heeft me tot op een zekere hoogte verrast in Australië", stak Clijsters van wal. "Maar toch ook niet helemaal. Ik zag haar niveau hier op training in Bree zienderogen stijgen. Zo snel de halve finale halen op een grandslamtoernooi had ik niet verwacht. Maar ik zag wel dat er nog veel progressie mogelijk was. Elise is heel leergierig. Haar focus ligt honderd procent op het tennis. Ze zal niet naast haar schoenen gaan lopen. Dat is heel positief voor de toekomst. Zo kan ze gestaag blijven groeien."

"Ik heb contact gehouden met Elise in Australië en haar aangemoedigd en raad gegeven", vervolgde Clijsters. "Ik had enorm veel stress tijdens haar wedstrijden, veel meer dan vroeger tijdens mijn eigen wedstrijden. Maar ik heb het er voor over. Ik beleef zo'n periode met heel veel plezier. De lof is uiteraard voor Elise zelf en Robbe. Ik wil helemaal geen eer opstrijken en mezelf opdringen. Ik wil haar steun bieden, maar ik ben niet haar coach en dat zal ik ook niet worden. Met mijn gezin is het onmogelijk zoveel weken van huis te zijn."

Clijsters won in 2001 met het Belgische team de Fed Cup. Ze acht een nieuwe topprestatie met het Belgische vrouwenteam dit jaar mogelijk. "Het talent is zeker aanwezig om in de Fed Cup opnieuw mee te doen voor de eindzege. Makkelijk wordt zoiets natuurlijk niet, maar alle speelsters hebben hun kunnen al bewezen op het WTA-circuit. Ik denk ook dat de band onderling tussen de speelsters sterk is. Dat is heel belangrijk. Je moet die ene week voor elkaar door het vuur willen gaan."

bron: Belga