VERKIEZINGEN18 – Nieuwjaarsreceptie N-VA-Lubbeek: Francken wil actief blijven in regering

VERKIEZINGEN18 - Nieuwjaarsreceptie N-VA-Lubbeek: Francken wil actief blijven in regering

“Ik wil U geen blaasjes wijs maken. Ik blijf normaliter staatssecretaris tot mei 2019. Indien ik na afloop van de federale verkiezingen opnieuw geroepen wordt voor een regeringsmandaat, zal ik sowieso mijn verantwoordelijkheid opnieuw opnemen. Ik blijf echter zoals nu actief achter de schermen in Lubbeek.” Dat heeft Theo Francken, bij de lokale verkiezingen lijsttrekker voor N-VA en kandidaat-burgemeester in Lubbeek, vandaag gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partijafdeling. Francken wees er tegelijk zijn gehoor fijntjes op “dat het elke dag gedaan kan zijn” met zijn job als federaal staatssecretaris “en dat het een paar weken geleden effectief bijna gedaan was”. “Mijn hoofd lag op de guillotine. Goed dat we een goede partijvoorzitter hebben, nietwaar. Bart De Wever is toch wel een straffe kerel denk ik dan”, aldus Francken. Hij verwees hiermee naar het feit dat De Wever begin januari met een regeringscrisis dreigde als Francken ontslag zou moeten nemen zoals politici uit andere regeringspartijen eisten.

Na Francken neemt waarnemend burgemeester Tania Roskams de tweede plaats in op de lijst, gevolgd door schepen Davy Suffeleers. De N-VA bestuurt Lubbeek vandaag samen met CD&V en Lubbeek Leeft. Francken is er sinds zijn aanstelling als staatssecretaris titelvoerend burgemeester.

Als de grote uitdagingen voor de volgende legislatuur in Lubbeek noemde Francken het uitdokteren van een oplossing voor het sluipverkeer en zwaar vrachtvervoer door de gemeente en een veilige herinrichting van de doortocht op de Diestsesteenweg van het gehucht Sint-Bernard.

bron: Belga