Jupiler Pro League – Sebastien Delferière keurt Standard-goal terecht af, oordeelt Johan Verbist

Jupiler Pro League - Sebastien Delferière keurt Standard-goal terecht af

Een uiterst beklijvende Clasico tussen Standard en RSC Anderlecht eindigde zondag op een 3-3 gelijkspel. Na de topper van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League was Sébastien Delferière kop van jut bij de Rouches, mede omdat hij een doelpunt van Gojko Cimirot afkeurde wegens buitenspel. Een correcte beslissing, zo vertelde scheidsrechtersbaas Johan Verbist zondagavond. Standard begon op het uur te vieren, nadat Cimirot bij een 2-3 stand de gelijkmaker scoorde. Doelman Matz Sels leek niet bij het leer te kunnen en Cimirots ploegmaat Duje Cop liet de bal door zijn benen in doel gaan.
Scheidsrechter Delferière leek het doelpunt eerst goed te keuren, maar wijzigde uiteindelijk zijn beslissing na overleg met lijnrechter Yves De Neve. Hij oordeelde dat Cop buitenspel stond. “Cop stond inderdaad in de baan van de bal en op die manier hindert hij Sels wanneer hij reageert op het schot”, legt Verbist uit aan Belga. Het doelpunt werd volgens de scheidsrechtersbaas dus terecht afgekeurd.
Ook Stefan Van Loock, woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), juichte de beslissing toe. “Applaus voor assistent Yves De Neve!! Goed gezien: Cop nam wel degelijk deel aan het spel”, tweette Van Loock.

bron: Belga