Elke Sleurs stapt op als lijsttrekker – Lijsttrekker N-VA-Gent wil “nieuwe wind” met “nieuwe ploeg”

Elke Sleurs stapt op als lijsttrekker - Lijsttrekker N-VA-Gent wil "nieuwe wind" met "nieuwe ploeg"

In Gent schuift N-VA Anneleen Van Bossuyt naar voor als nieuwe kandidaat-burgemeester. Lijsttrekker Elke Sleurs zet een stap opzij nadat de partij meer dan een maand in een impasse was beland rond de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkieingen. “Ik was er zelf niet bij betrokken. Wat voorbij is, is voorbij”, besluit de nieuwe Gentse lijsttrekker. Van Bossuyt wil een “nieuwe wind en een nieuwe ploeg” in de stad waar N-VA-lijsttrekker Siegfried Bracke in 2012 het paars-groene bestuur niet kon breken. “We moeten weg van de schandaal-cultuur in het stadhuis”, zegt Van Bossuyt.

Inhoudelijk wil Van Bossuyt de Gentse N-VA-lijn doortrekken en zich profileren op mobiliteit en economische thema’s. “Het is schandalig hoe het huidige stadsbestuur met ondernemingen omgaat”, klinkt het. De lijsttrekker gaat in Gent vooral betere regelgeving met minder administratieve lasten voor ondernemingen. Ze legt ook een klemtoon op taal in het onderwijs. “In Gent is het Nederlands de taal die iedereen verbindt, ook op de speelplaats.”

De nieuwe frontvrouw groeide op in Gent maar woont vandaag in deelgemeente Melle en moet dus officieel verhuizen. Maar ze is wel vertrouwd met de lokale politiek. “Ik zie op mijn oprit het bord van Gent staan, dus dat wordt geen probleem.” Ze is bereid haar werk als Europees parlementslid op te geven voor een lokaal mandaat. “Ik zet volop in op Gent.”

Gents N-VA-voorzitter Bob Cammaert is tevreden dat de impasse rond Bracke en Sleurs is opgelost. “Als Van Bossuyt haar standpunten zo goed vertolkt als in het Europees Parlement, komt alles goed.”

Zowel Siegfried Bracke als Elke Sleurs komen nog steeds in aanmerking voor een plaats op de lijst, klinkt het bij N-VA. “Zodat we in Gent de beste lijst kunnen samenstellen.” Maar over de definitieve samenstelling van de lijst is nog geen duidelijkheid.

bron: Belga