Elke Sleurs stapt op als lijsttrekker – De Wever: Anneleen is “wissel op de toekomst”

Elke Sleurs stapt op als lijsttrekker - De Wever: Anneleen is "wissel op de toekomst"

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is Anneleen Van Bossuyt, die de Gentse N-VA-lijst zal trekken in plaats van Elke Sleurs, de “wissel op de toekomst”. Tegelijk heeft de N-VA-voorzitter “het grootste respect” voor Sleurs. En zowel Sleurs als Siegfried Bracke hebben volgens hem nog plaats als kopstukken in de partij. Dat heeft De Wever vandaag gezegd in Het Nieuws van vtm. Coup de théâtre vandaag bij de N-VA-afdeling in Gent. Niet Elke Sleurs, maar Europees parlementslid Anneleen Van Bossuyt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de lijst trekken.

N-VA-voorzitter Bart De Wever erkent dat zijn partij in Gent “niet door een goede periode gaat”, maar hij heeft veel respect voor de keuze van Sleurs en bestempelt Anneleen Van Bossuyt als een “wissel op de toekomst”. Welke plaats Siegfried Bracke op de Gentse lijst zal krijgen, is volgens De Wever in de eerste plaats aan de afdeling zelf om te oordelen.

Maar De Wever wil Sleurs noch Bracke laten vallen na de voorbije moeilijke maanden. “We zijn niet het soort partij dat mensen laat vallen omdat ze pootje-lap werden gedaan”, aldus De Wever.

bron: Belga