Australian Open – Roger Federer barst na zege in tranen uit

Australian Open - Roger Federer barst na zege in tranen uit

Roger Federer moest vandaag erg diep gaan om zijn zesde Australian Open te veroveren. De Zwitser stond tegen de Kroaat Marin Cilic vijf sets en ruim drie uur op de baan. Na het veroveren van zijn twintigste grandslam, waarmee hij zijn eigen record bij de mannen verder aanscherpte, hield Federer het niet droog tijdens zijn dankwoord.
“Ik ben zo blij, het is ongelofelijk. Het is als een droom die uitkomt”, vertelde een gelukkige Federer. De 36-jarige Zwitser gooide met een bloemetje naar Cilic en feliciteerde hem voor een “knap toernooi” en de derde plaats op de ATP-ranking die hij vanaf morgen bekleedt.

Op het einde van zijn speech, nadat hij zijn team en de Australische fans uitgebreid had bedankt, kreeg de Zwitserse legende het moeilijk. “Jullie in het publiek maken mij nerveus, jullie doen mij trainen, jullie vullen de stadions. Bedankt”, zei hij. Daarop volgden tranen van geluk.

Marin Cilic stond voor het eerst in de finale van de Australian Open. Net als vorig jaar in de eindstrijd van Wimbledon botste hij op Federer. “Het is verbazingwekkend wat jij (Federer) en je team jaar na jaar presteren”, vertelde Cilic. “Het is een mooi avontuur geweest tot aan de finale. Het had de mooiste twee weken van mijn leven kunnen zijn. Vandaag was het een lastige match. Ik had enkele kansjes in het begin van de vijfde set maar Roger speelde heel goed.”

bron: Belga