The Libertines eren overleden fan met veiling

Meer dan een jaar na de feiten is de Britse rockband The Libertines nog steeds niet goed van de dood van een Belgische fan. Op hun website organiseert de groep een veiling ter nagedachtenis van Hendrik Van Dale, die vorig jaar om het leven kwam na een ongeluk.
door
Mare
Leestijd 1 min.

The Libertines dragen hun fans hoog in het vaandel en de 22-jarige Hendrik in het bijzonder. Na het overlijden van de twintiger uit Brugge stuurde de groep een steunbetuiging de wereld in. Een jaar later is de groep zijn overlijden nog niet vergeten. Op hun website veilen ze nu het artwork van hun album ‘The Milkman's Horse' voor de betreurde jongeman.

Goede doelen

“Hij bracht vreugde in het leven van iedereen die hem kende. Hij was als familie”, klinkt het op de site van The Libertines. “Hoe was een uitzonderlijk mooie jongeman, wijzer dan zijn jaren”.

De opbrengst van de veiling gaat naar de lijst aan goede doelen die Hendrik in zijn testament naar voren schoof. Tijdens De Warmste Week schonken de ouders van Hendrik nog enkele duizenden euro's aan die goede doelen. En op 10 februari organiseren zijn een wake in het Entrenous in Brugge. “Dat wordt een avond met live optredens”, aldus de moeder van de jongen. De opbrengst daarvan gaat eveneens naar goede doelen.