Ronde van Valencia - Van Avermaet trapt seizoen op gang: "Goed gevoel primeert"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet start volgende week woensdag in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de Ronde van Valencia (2.1). "Een goed gevoel tijdens het koersen primeert", stelt de 32-jarige BMC-renner. De olympische kampioen is in de vijfdaagse rittenkoers de wegkapitein van BMC. Net als vorig jaar is zijn eerste wedstrijd van het seizoen de Ronde van Valencia. "Ik voel me best wel goed en ben blij met mijn winter", verklaart Van Avermaet, die vorig jaar in de Ronde van Valencia in de derde en vierde etappe de leiderstrui droeg. "We hebben hard getraind in Spanje. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn inspanningen op training kan testen in de wedstrijd. Iedereen kijkt altijd uit naar de eerste koers van het seizoen. Wat mezelf betreft, primeert een goed gevoel tijdens het koersen. Ik ga niet noodzakelijk voor een resultaat. Mijn doelen liggen later in het seizoen. Soms is een goed gevoel tijdens bijvoorbeeld een beklimming het beste dat je uit een koers kan halen. Ik hoop de Ronde van Valencia te beëindigen met zo'n gevoel."

BMC mikt in de Ronde van Valencia niet alleen op de ploegentijdrit, aldus sportdirecteur Valerio Piva. "Net als vorig jaar willen we die winnen. Maar we willen ook een individuele etappe pakken. Daarvoor hebben we Greg Van Avermaet, die onze wegkapitein is, en Jürgen Roelandts in het geval van een sprint. Er is een finish na een korte klim, die belangrijk zal zijn voor de stand. Brent Bookwalter en Kilian Frankiny zijn onze beschermde renners, beiden zijn goed in vorm en kunnen goed klimmen."

Naast Van Avermaet, Roelandts, Bookwalter en Frankiny behoren ook Alessandro De Marchi, Stefan Küng en Michael Schär tot de BMC-selectie voor de Ronde van Valencia.

bron: Belga