Jupiler Pro League - STVV houdt Genk af voor zesde plaats na 1-1 gelijkspel in Luminus Arena

Racing Genk is zaterdagavond op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen rivaal Sint-Truiden. In een matte Limburgse derby zorgden Malinovskyi (74.) en Boli (79.) voor de doelpunten. In de stand blijft STVV zesde, met 33 punten. Genk is zevende, met 31 punten. Met ook draws voor Waasland-Beveren (2-2 tegen Zulte Waregem) en Kortrijk (0-0 tegen Eupen), beiden 30 punten, blijft het spannend voor de zesde plaats, de laatste plek die recht geeft op deelname aan play-off I. Genk en Sint-Truiden begonnen met een lange studieronde aan de partij. Genk had het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. STVV loerde op een zeldzame counter, maar speelde die vaak te slordig uit. Het eerste halfuur liet dan ook maar één kans noteren. Siebe Schrijvers trapte na tien minuten een opgelegde kans ver naast. Tien minuten voor rust was STVV opeens daar. De Petter stuitte van dichtbij op Vukovic. Genk schoot wakker en Pozuelo en Zhegrova trapten vlak voor rust beiden nipt naast.

De tweede helft startte aanvankelijk even matig als de eerste. Genk toonde zich te onzorgvuldig in de passing en kansen bleven uit. De partij leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, tot Ruslan Malinovskyi zich na 74 minuten achter een vrijschop zette. De Oekraïner had een snertmatch achter de rug, maar met een rake trap zorgde hij wel voor de 1-0. STVV moest nu komen en deed dat. Boli omzeilde vijf minuten later de buitenspelval en maakte gelijk, 1-1. In het slot ging de thuisploeg nog vol voor de drie punten, maar de 1-1 bleef op het bord staan.