Jupiler Pro League - Negen Antwerpenaren smeren Charleroi puntenverlies aan

Op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League hebben Charleroi en Antwerp zaterdagavond de punten gedeeld. Antwerp wist ondanks rode kaarten voor Corryn en Sall een puntje uit de brand te slepen. Het werd 1-1 op Mambour. Bij Antwerp was het uitkijken naar kersverse aanwinsten Ritchie De Laet en Jonathan Pitroipa, die van Laszlo Bölöni meteen een plek in de basis kregen. Charleroi had dan weer wat recht te zetten nadat het woensdag met 1-0 de mist in was gegaan bij Eupen. Coach Felice Mazzu liet uitblinker Cristian Benavente verrassend op de bank starten.

Beide ploegen gunden elkaar het eerste halfuur maar weinig ruimte. In de 36e minuut bracht De Laet met een slim boogballetje Pitroipa oog in oog met Charleroi-doelman Nicolas Penneteau. Die laatste redde, maar lag kansloos op de grond toen Obbi Oulare op de rebound het enige doelpunt van de eerste helft maakte.

Felice Mazzu wilde in de tweede helft de scheve situatie rechttrekken en bracht daarom zijn goudhaantje Benavente op het veld. De Peruviaan bedankte vrijwel meteen met een doelpunt in de 48e minuut: 1-1. Stallone Limbombe probeerde de bezoekers een kwartiertje later weer op voorsprong te krijgen. Zijn schot werd door Charleroi-verdediger Stergos Marinos van de lijn gehaald.

In de 70e minuut kende de wedstrijd een gekke wending. Wanneer Sinan Bolat, Kaveh Rezaei en Alexander Corryn om een diepe bal streden, haalde scheidsrechter Lawrence Visser zijn kaarten boven. Corryn kreeg rood omdat hij op doelbewust zijn voet liet hangen. Bolat kreeg geel. Tien minuten later telde Antwerp nog maar negen spelers, nadat Bayal Sall een tweede gele kaart kreeg voor een lichte fout. Aan de stand veranderde niets meer, het bleef 1-1.

In het klassement is Charleroi 2e met 46 punten. Antwerp (37 punten) snoept de 4e plek tijdelijk af van AA Gent (36 punten), dat zondagmiddag tegen leider Club Brugge (57 punten) moet aantreden.