Jupiler Pro League - Eupen loopt in doelpuntenloze wedstrijd verder uit op Mechelen

Zaterdagavond hebben KV Kortrijk en Eupen op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League de punten gedeeld. De toeschouwers kregen geen doelpunten te zien in een wat grijze wedstrijd. Eupen diept zijn voorsprong op rode lantaarn KV Mechelen verder uit tot 2 punten. Eupen, dat bij winst 4 punten kon uitlopen op rode lantaarn KV Mechelen, is steeds een moeilijke tegenstander geweest voor KV Kortrijk. De laatste keer dat de West-Vlamingen nog eens konden winnen van Eupen dateerde al van 2010. Na 10 minuten spelen kwam Nils Schouterden met de eerste kans voor de club uit de Oostkantons. Zijn trap ging richting het dak van het doel, maar doelman Thomas Kaminski tikte de bal nog net vanonder de lat vandaan. Samen met een voorlangs gekopte poging van Evgeniy Makarenko waren het de enige noemenswaardige kansen uit een saaie eerste helft.

In de tweede helft was het even schrikken voor de uitploeg toen de voorzet van Teddy Chevalier bijna in doel ging. Schouterden zorgde vanop de lijn voor de redding. Aan de overkant paste doelman Kaminski de bal in de voeten van Luis Garcia, die het naliet te scoren. Wanneer diezelfde Garcia de bal op het hoofd van een vrijstaande Siebe Blondelle schilderde, kopte die naast het doel van Kaminski. Het bleef 0-0.

Eupen (20 punten) blijft in het klassement voorlaatste, maar loopt een puntje verder uit op rode lantaarn KV Mechelen (18 punten). Kortrijk is 9e met 30 punten.