Jupiler Pro League - Duel tussen Waasland-Beveren en Zulte Waregem levert geen winnaar op

door
Belga
Leestijd 2 min.

Waasland-Beveren en Zulte Waregem hebben zaterdag op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League de punten gedeeld. De wedstrijd op de Freethiel eindigde op 2-2. Waasland-Beveren klom snel op voorsprong, toen Waregem-doelman Bossut Mmaee tegen de grond schoffelde en Isaac Thelin (11.) de strafschop tegen de touwen trapte. De leeuwen versierden enkele kansen op de 2-0, maar Angban en Ampomah kregen de bal er niet in. En aan de overkant was een puike Roef nodig om Zulte Waregem van de gelijkmaker te houden.

De thuisploeg kreeg vroeg in de tweede periode via Morioka een goede kans op de 2-0, maar het was Essevee dat de netten opnieuw deed trillen. Harbaoui (60.) knikte op het uur een vrije trap van Kaya onhoudbaar binnen. SVZW was gelanceerd, en Olayinka (64.) buffelde, opnieuw op aangeven van Kaya, de 1-2 voorbij Roef. Waasland-Beveren moest komen, en invaller Cools (81.) werkte de bal in de kluts binnen. Harbaoui leek de bezoekers alsnog de drie punten te gaan bezorgen, maar zijn goal werd voor buitenspel afgevlagd.

In de stand staat Waasland-Beveren zevende met dertig punten. Zulte Waregem volgt op plaats twaalf met drie punten minder.

RC Genk en Sint-Truiden spelen later op de avond in de Luminus Arena om de Limburgse eer. Op 'super sunday' trekt leider Club Brugge naar AA Gent en kijken Standard en Anderlecht elkaar in de Clasico in de ogen. KV Oostende en Lokeren sluiten de 24e speeldag aan de Belgische kust af.

bron: Belga