Gloednieuw Delta-ziekenhuis in Oudergem officieel ingehuldigd

Gloednieuw Delta-ziekenhuis in Oudergem officieel ingehuldigd

Het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem is vandaag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), vicepremier Didier Reynders (MR) en de Brusselse ministers Guy Vanhengel (Open Vld) en Didier Gosuin (Défi). Het is de eerste volledig nieuwe ziekenhuissite die in de afgelopen 40 jaar in het Brussels gewest gebouwd werd. Het Delta-ziekenhuis maakt deel uit van de Chirec ziekenhuizengroep en leidde in december 2017 al tot de fusie van de klinieken Edith Cavell en Park Leopold. Die worden omgevormd tot poliklinieken, terwijl hun huidige hospitalisatieactiviteiten verhuizen naar de Delta-site.

De eerste steenlegging van het nieuwe ziekenhuis vond plaats in maart 2014, waarna het hospitaal in minder dan 3 jaar opgetrokken werd. Het Delta-ziekenhuis biedt plaats aan 545 bedden en 28 volledig gedigitaliseerde operatiezalen met de laatste technologieën. Het ziekenhuis verwacht jaarlijks zo’n 3.000 bevallingen op de afdeling materniteit.

“Het accent ligt hier niet op het aantal bedden, maar wel op de vele uiteenlopende medische behandelingen. Het resultaat is knap”, stelt minister De Block. Het project kostte meer dan 400 miljoen euro en werd gefinancierd door private en publieke actoren. De Europese Investeringsbank investeerde 100 miljoen in het project.

“Delta is het bewijs dat een duidelijke politieke wil van zowel de gemeente Oudergem als de Brusselse regering het mogelijk maakt alle actoren achter een gezamenlijke doelstelling te scharen”, zegt minister Gosuin.

In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 januari is er een opendeurdag voor de inwoners van Oudergem om het Delta-ziekenhuis te bezoeken.

bron: Belga