Belgen in het buitenland - Mignolet slikt 3 doelpunten bij rentree; Bastien pakt rood tegen Juventus

West Bromwich heeft zaterdagavond verrassend Liverpool verrassend uit de Engelse FA Cup gekegeld. Het werd 2-3 op Anfield. Simon Mignolet kende een ongelukkige terugkeer. Simon Mignolet, die door de wispelturigheid van Jürgen Klopp de laatste drie wedstrijden moest toekijken, kon zijn coach bij zijn terugkeer niet blijmaken. Nadat Roberto Firmino (5e) de score had geopend voor de thuisploeg, kreeg onze landgenoot amper 2 minuten later een onhoudbaar schot van Jay Rodriguez (7e) om de oren. Diezelfde Rodriguez bracht West Brom in de 11e minuut op voorsprong en Liverpool mocht nog blij zijn dat de videoref een derde treffer van Dawson afkeurde. Roberto Firmino mist daarbovenop nog eens een penalty in de 27e minuut. Vlak voor de rust raakte Mignolet net niet aan de lage voorzet van Craig Dawson, waarop Joel Matip (45e+2) de bal in eigen doel tikte. Het stond zo toch 1-3. Het doelpunt van Mohamed Salah (78e) kon de uitschakeling van "The Reds" niet voorkomen.

In Italië speelde Chievo Verona op de 22e speeldag van de Serie A tegen Juventus. Onze landgenoot Samuel Bastien bracht de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd in de problemen. In de 35e minuut kreeg het jeugdproduct van Anderlecht een gele kaart en amper twee minuten later werd de middenvelder van het veld gestuurd met een tweede gele kaart. Chievo kon met z'n tienen nog lang standhouden tegen de tweede in de stand. Pas wanneer in de 62e minuut ook Fabrizio Cacciatore naar de kleedkamers werd verwezen, brak de dam in Verona. Sami Khedira (67e) kegelde een door Federico Bernardeschi teruggelegde bal hard tegen de netten: 0-1. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kopte Gonzalo Higuain een voorzet van Douglas Costa voorbij doelman Stefano Sorrentino. De wedstrijd eindigde op 0-2.

In de stand wipt Juventus (56 punten) tijdelijk over Napoli naar de 1e plaats. De Napolitanen ontvangen zondag Bologna. Chievo is 13e met 22 punten.