Australian Open - Wozniacki: "Een droom die uitkomt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Caroline Wozniacki heeft op haar 27e, eindelijk, haar eerste grandslamtitel beet. Ze versloeg vandaag in de finale van de Australian Open Simona Halep na een gevecht van bijna drie uur met 7-6 (7/2), 3-6 en 6-4. "Ik heb hier zo lang naar uitgekeken. Het is een droom die uitkomt. Ik kan wel huilen", reageerde een zielsgelukkige Wozniacki na haar overwinning in de Rod Laver Arena in Melbourne. De Deense stond voor de derde keer in een grandslamfinale, maar zowel in 2009 als 2014 verloor ze de eindstrijd op de US Open. "Vanmorgen was ik zo zenuwachtig want ik wilde de overwinning zo graag", gaf ze toe.

Wozniacki, die in de halve finales Elise Mertens had uitgeschakeld, verontschuldigde zich bij Simona Halep. "Sorry dat ik vandaag gewonnen heb", klonk het. "Je hebt ongelofelijk goed gespeeld."

Halep speelde net als Wozniacki haar derde grandslamfinale en ook zij had de vorige twee, op Roland Garros in 2014 en 2017, verloren. "Jammer dat het deze derde keer niet is gelukt. Misschien lukt het wel de vierde keer", zei ze met een kwinkslag.

De Roemeense had lovende woorden voor Wozniacki, aan wie ze haar eerste plaats op de WTA-ranking verliest. "Proficiat, je speelde verbazingwekkend", reageerde ze sportief. Halep kreeg haar ticket voor de finale allerminst cadeau. Zo moest ze onderweg enkele matchballen redden en sukkelde ze vroeg in het toernooi met een enkelblessure. "Het is een mooi toernooi geweest. Het begin was niet goed door die blessure, maar elke match heb ik alles gegeven. Ik ben blij dat ik hier de finale heb gespeeld. Ik heb ervoor gevochten maar Caroline was vandaag sterker. Hopelijk krijg ik nog een nieuwe kans."

bron: Belga