De hobbelige weg naar PyeongChang

De hobbelige weg naar PyeongChang

Games over de Olympische Spelen worden stilaan een zeldzaamheid, zeker als het gaat om de Winterspelen. Ubisoft springt in de bres met een uitbreiding voor Steep, helemaal in het teken van PyeongChang 2018.

Bij zijn release eind 2016 kon Steep ons maar matig bekoren. Maar wintersportfans hebben nu eenmaal niet veel keuze en Steep blijft een van de enige ski- en snowboardgames die de laatste jaren uitkwamen. Naar aanleiding van de Winterspelen in PyeongChang dit jaar, pakt Ubisoft nu uit met een speciale uitbreiding.

Maar verwacht geen bobsleeën of kunstschaatsen. Deze ‘Winter Games Edition’ houdt het bij een paar ski- en snowboardproeven. In het sneeuwpark van PyeongChang of op de naburige pistes kan je op het hoogste schavot van de Reuzenslalom of de Super G proberen te klimmen. Leuke wedstrijdjes, maar je hebt het wel snel allemaal gezien. Dankzij de officiële licentie voelt het allemaal heel olympisch aan, inclusief sportcommentaar. Maar gelet op de kwaliteit daarvan, was dat misschien niet zo’n goed idee.

Naast een tiental olympische disciplines trakteert deze uitbreiding je ook op een nieuw speelterrein: de bergtoppen van Zuid-Korea en Japan. Op het programma: nieuwe challenges en bergavonturen, maar niets dat de prijs verantwoordt. Als je Steep al in huis hebt, kost deze uitbreiding 30 euro. Veel te duur voor wat je krijgt. Voor de andere spelers is er de Winter Games Edition met de originele titel en de uitbreiding, voor 50 euro.

(tw)