Weet je niet wat gedaan dit weekend? Vijf cultuurtips

Heb je het op weekavonden te druk om te plannen? Geen probleem, hieronder een overzichtje van vijf cultureel verantwoorde activiteiten.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Jens Dendoncker - Bang van Dendoncker

(27/01, Brugge)

Hij is iets meer bleu dan Wouter Deprez of Wim Helsen, maar dat - ons gedacht - zal niet bijster lang meer duren. Jens Dendoncker stak Humo's Comedy Cup 2016 op zak en is nu klaar voor zijn eerste soloprogramma. Enkele complimenten aan zijn adres? ‘Hoge aaibaarheidsfactor' en ‘ijzersterk spel'. Dat zit wel snor met die Dendoncker. Go, kid!

Sparkle

(27/01, Gent)

Denk je dat de beste party's voor het nieuwe jaar al achter de rug zijn? Verkeerd gedacht! Vooruit maakt zich op voor de vijfde editie van Sparkle, een grootschalig feest waarmee holebifederatie çavaria zijn dansbenen uitslaat ten voordele van de Holebifoon. Voor het echte dansfeest aan het knallen gaat trakteert çavaria op een een show waar straffe dames als Isabelle A en Geena Lisa zullen terugblikken op de hoogtepunten uit het voorbije jaar met de uitreiking van de çavaria awards.

Week van de Klank

(29/1 - 4/02, Brussel)

Ook zo'n gevoelige oortjes? Dan heb je ongetwijfeld af en toe last van de geluidsvervuiling die Brussel treft, net zoals alle grote steden, trouwens. Een festival dat op een fijne manier tegen die audio-waste ten strijde trekt is de Week van de Klank, dat op meer dan twintig plaatsen in Brussel uitpakt met tentoonstellingen, workshops, radio-projecten, film- en soundtracks en met concerten op een gezond geluidsniveau. Leve de stilte? Enfin...

Chambres d'O

(27-28/1, Oostende)

O la la! Het heeft iets mysterieus, deze Chambres d'O - een speelse samentrekking van Jan Hoets legendarische tentoonstelling Chambres d'Amis en de erotische klassieker Histoire d'O. Het huiskamerfestival ontsluit voor jou de woonkamers van verschillende Oostendenaars, en in die intieme sfeer kan je genieten van muziek, theater of poëzie. Op het programma staan onder meer BenjaminVerdonck, Charlotte Vanden Eynde, Mokhallad Rasem en de familie Jan en Johannes Verschaeve. Noem het binnengluren bij de buren, maar dan cultureel verantwoord.

Ertebrekers

(27/01, Oostkamp)

Foto Ertebrekers

Ertebrekers heeft zwart bloed en West-Vlaamse roots. Het resultaat: funk, hiphop en soul, maar dan uitgedrukt in sappig West-Vlaams. Peter Lesage (bekend van ‘t Hof van Commerce), Flip Kowlier (bekend van zichzelf) en Jeffrey Jefferson (onterecht nog niet zo bekend) blazen iedereen omver met hun vrolijk alledaagse nummers.