Weerbericht: somber maar zacht

Weerbericht: somber maar zacht

Deze namiddag krijgen we meestal droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden en maxima rond 7 graden. Vannacht is het droog maar vormt er zich soms dichte mist. De minima liggen dan net boven het vriespunt, zo verwacht het KMI. Morgen is het na het optrekken van het ochtendgrijs droog met vooral in de namiddag opklaringen. Temperaturen tot 7 graden.

Zondag wordt een grijze dag met een laaghangend wolkendek waaruit af en toe wat lichte regen of motregen valt. De zon krijgen we niet te zien maar het is wel zeer zacht met temperaturen van 7 tot 9 graden in de Ardennen en van 10 tot 13 graden in de rest van het land.

Aanvankelijk is er weinig verandering op maandag: somber en winderig maar zacht weer met af en toe wat lichte regen en temperaturen van 7 tot 12 graden. In de loop van de avond en in het begin van de nacht trekt een meer actieve regenzone over het land.

Een wig van hoge luchtdruk zorgt dinsdagochtend voor rustig, droog maar koud weer met temperaturen rond het vriespunt en mogelijk aanvriezende nevel en mist. Ook overdag is het vrij rustig en vrij mooi met soms wat wolkenvelden maar het wordt niet warmer dan 2 of 3 graden in de Ardennen en 6 of 7 graden in het westen van het land.

Woensdag trekt alweer een meer actieve regenzone over het land. Het is opnieuw zachter met temperaturen van 3 tot 9 graden en een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Donderdag en vrijdag wordt koel en zeer wisselvallig weer verwacht met regen en buien, soms ook winterse buien en in de Ardennen zelfs sneeuwbuien. Er staat een stevige west tot noordwestenwind en de temperaturen schommelen overdag tussen 0 en 6 graden.

bron: Belga