Weerbericht: afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Weerbericht: afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Vandaag begint licht bewolkt in het westen en het centrum van het land, maar eerder grijs met veel lage wolken in het zuiden van het land. In de loop van de dag krijgen we in het hele land afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Een buitje is niet uitgesloten, maar de kans is erg klein. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 6 tot 8 graden elders, meldt het KMI.
Vanavond verwacht het KMI aanvankelijk brede opklaringen. Later wordt er in vele streken mist gevormd die plaatselijk aanvriest. De minima liggen tussen -3 graden in Hoog-België en +2 graden aan zee.

Morgenochtend zorgen lage wolken, nevel en aanvriezende mist voor een grijze start. Overdag krijgen we tussen de wolkenvelden door enkele opklaringen die in de namiddag breder kunnen worden. Het blijft overal droog. Op het einde van de namiddag neemt de bewolking toe van af de kust, in de nacht van zaterdag op zondag gevolgd door lichte regen. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden. De wind waait eerst zwak tot matig, later matig tot vrij krachtig, uit zuid tot zuidwest.

Op zondag blijft het veelal bewolkt weer met soms lichte regen of motregen. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima tussen 8 en 13 graden bij een matige westelijke tot zuidwestelijke wind. Aan de kust is de wind vrij krachtig. Ook maandag is het somber met kans op af en toe wat lichte regen. Het blijft wel erg zacht en vrij winderig.

bron: Belga