Premier beveelt onderzoek naar ziekenhuisbrand in Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse premier Lee Nak Yon heeft vrijdag een onderzoek bevolen naar de brand in een ziekenhuis in Zuid-Korea waarbij een veertigtal mensen omkwamen. Dat melden lokale media. De premier beval het onderzoek tijdens een bezoek eerder op de dag aan Miryang, de zuidoostelijke stad waar de brand plaatsvond. “Je kan je afvragen hoe zoveel schade kon worden aangericht op zo’n korte periode”, zei hij volgens persagentschap Yonhap. “We moeten de mensen overtuigende verklaringen bieden op een gedetailleerde en transparante manier, en uitmaken wie verantwoordelijk is.”
Paus Franciscus betuigde vrijdag zijn medeleven met de getroffenen, en gaf aan “diep bedroefd” te zijn. De Argentijnse kerkleider zei dat hij zou bidden voor de rust van de overledenen en voor de genezing van de gewonden. Het verzorgend personeel en de civiele autoriteiten wenste hij veel sterkte bij het verzorgen en helpen van de slachtoffers.
Vermoed wordt dat het vuur uitbrak in de spoedopnamedienst op de benedenverdieping van het meerdere verdiepingen tellende gebouw. De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
In het ziekenhuis zouden zich ongeveer honderd patiënten bevonden hebben toen de brand uitbrak. De hulpdiensten probeerden patiënten uit het ziekenhuis te evacueren, maar werden daarbij gehinderd door dichte rook.

bron: Belga