Brussels Gewest wil voor elke politiezone een superflitspaal

Brussels Gewest wil voor elke politiezone een superflitspaal

Momenteel beschikt het Brussels gewest over twee ‘lidars’, ofwel intelligente superflitspalen. Een aantal dat Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) wil optrekken naar zes, zodat elke politiezone kan beschikken over een lidar. Dat nieuws staat vandaag in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan Belga. De overdracht van de twee lidars die ter beschikking staan van de zes politiezones zorgt vaak voor vertraging en die wil staatssecretaris Debaets vermijden. “Met de huidige twee lidars dient er rekening gehouden te worden met een beurtrol over de politiezones, wat de slagkracht niet ten goede komt”, aldus Eric Laureys, woordvoerder van staatssecretaris Debaets. De Brusselse regering zal voor Pasen een beslissing nemen over de bijkomende huur van vier intelligente flitspalen.

De komst van de extra lidars past ook in de vraag van de Brusselaars om meer snelheidscontrole. In Schaarbeek overleed op 7 november nog een jonge journaliste van De Standaard na een aanrijding met een auto die te snel reed. “Verkeersveiligheid staat terecht hoog op de prioriteitenlijst van de Brusselaar. We willen er alles aan doen om strenger en meer te controleren op snelheid. Brussel is geen vrijplaats voor hardrijders. Wie niet horen wil, zal voelen”, aldus Laureys.

In Brussel werden in 2016 in totaal 32.169 snelheidsovertredingen vastgesteld. Voor het eerste semester van 2017 lag dat aantal al op 24.753 snelheidsovertredingen.

bron: Belga