Weerbericht: grijs maar overwegend droog

Weerbericht: grijs maar overwegend droog

Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt, met vooral ten zuiden van Samber en Maas aanhoudende regen. Elders verwachten we af en toe wat lichte regen, maar er kunnen ook enkele schaarse opklaringen voorkomen. Verder naar het westen zullen de opklaringen breder worden. De maxima liggen tussen 6 à 8 graden in Hoog-België en rond 9 graden elders, meldt het KMI. Ook ’s avonds en tijdens het eerste deel van de nacht blijft het in het zuidoosten van het land regenen. Later wordt het er geleidelijk droger, maar het blijft zwaarbewolkt. In het westen wordt het eerder wisselend bewolkt, met later soms brede opklaringen. Vooral in het zuiden van het land kan het nevelig of mistig worden. De minima liggen tussen 1 en 4 graden.

Morgen begint mooi en zonnig in Vlaanderen, maar eerder grijs met veel lage wolken in het zuiden van het land. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met brede opklaringen. Lokaal kan een buitje voorkomen. De maxima variëren tussen 5 graden in de Hoge Venen en 6 à 8 graden elders. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag verwachten we in eerste instantie brede opklaringen, waardoor het flink zal afkoelen. Later kan op vele plaatsen nevel of aanvriezende mist gevormd worden. De minima liggen tussen -4 graden in Hoog-België en +2 graden aan de kust.

Zaterdag begint grijs. In de namiddag wisselen wolkenvelden af met enkele opklaringen. Het blijft overal droog. Op het eind van de namiddag neemt vanaf de kust de bewolking toe. In de nacht naar zondag trekt de bewolking verder landinwaarts en kan het lichtjes regenen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.

Op zondag blijft het veelal bewolkt weer met soms lichte regen of motregen, en wordt het opnieuw zeer zacht, met maxima tussen 8 en 13 graden. Ook maandag wordt het somber met soms lichte motregen, zacht en vrij winderig weer. Op dinsdag en woensdag lijken actievere regenzones ons land te bereiken. Het wordt iets minder zacht met maxima rond 8 graden in het centrum.

bron: Belga