Schaatser Mathias Vosté mag als 21e Belg mee naar PyeongChang Schaatser Mathias Vosté mag als 21e Belg mee naar PyeongChang

Schaatser Mathias Vosté mag als 21e Belg mee naar PyeongChang Schaatser Mathias Vosté mag als 21e Belg mee naar PyeongChang

Schaatser Mathias Vosté werd als 21e atleet toegevoegd aan de selectie voor de Winterspelen in PyeongChang. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité bekend. De 23-jarige West-Vlaming schaatst de 500 en 1.000 meter. Jelena Peeters, die aanvankelijk alleen de 1.500 meter zou schaatsen, mag ook starten op de 5.000 meter. Eerder op de dag werd skiër Sam Maes al toegevoegd aan de selectie. Het BOIC kon Maes en Vosté selecteren doordat het na reallocatie extra startbewijzen toegekend kreeg door de Internationale Schaatsfederatie en de Internationale skifederatie. Aanvankelijk was de delegatie negentien atleten sterk en daarmee was ze al de grootste van ons land op Winterspelen sinds 1936. Toen waren er 27 belgen op de “Nazi-Spelen” in Garmisch-Partenkirchen. Vier jaar geleden bestond het team in het Russische Sochi uit zeven atleten.

Vosté wordt de derde Belgische schaatser op de Spelen. Barts Wings schaatst de 1.500 en 5.000 meter en de massastart, Jelena Peeters komt op de 1.500 en 5.000 meter in actie. Schaatser Mathias Vosté werd als 21e atleet toegevoegd aan de selectie voor de Winterspelen in PyeongChang. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité bekend. De 23-jarige West-Vlaming schaatst de 500 en 1.000 meter. Jelena Peeters, die aanvankelijk alleen de 1.500 meter zou schaatsen, mag ook starten op de 5.000 meter. Eerder op de dag werd skiër Sam Maes al toegevoegd aan de selectie. Het BOIC kon Maes en Vosté selecteren doordat het na reallocatie extra startbewijzen toegekend kreeg door de Internationale Schaatsfederatie en de Internationale skifederatie. Aanvankelijk was de delegatie negentien atleten sterk en daarmee was ze al de grootste van ons land op Winterspelen sinds 1936. Toen waren er 27 belgen op de “Nazi-Spelen” in Garmisch-Partenkirchen. Vier jaar geleden bestond het team in het Russische Sochi uit zeven atleten.

Vosté wordt de derde Belgische schaatser op de Spelen. Barts Wings schaatst de 1.500 en 5.000 meter en de massastart, Jelena Peeters komt op de 1.500 en 5.000 meter in actie.

bron: Belga