Proximus League - Jordi Condom volgt Dennis van Wijk op bij Roeselare

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jordi Condom heeft na zijn ontslag bij Eupen een nieuwe job gevonden in België. De Spaanse trainer gaat in de Proximus League (1B) aan de slag als T1 van KSV Roeselare, zo maakten de West-Vlamingen donderdag bekend. Hij volgt er de Nederlander Dennis van Wijk op. Jordi Condom was sinds 2012 als T2 aan de slag bij Eupen. De voormalige jeugdcoach van Barcelona werd er in maart 2015 hoofdtrainer na het vertrek van zijn landgenoot Bartolomé Marquez Lopez. Onder de 48-jarige Condom promoveerden de Oostkantonners in 2016 naar de hoogste klasse. Vorig jaar eindigde de voormalige middenvelder met Eupen op de twaalfde plaats. Dit seizoen kostten de zwakke prestaties van de Panda's hem zijn job. Begin november werd hij aan de Kehrweg vervangen door Claude Makelélé.

Condom krijgt Jan Van Steenberghen, voormalig keeperstrainer bij AA Gent en Club Brugge, en de Brit Michael Wallace als assistenten op Schiervelde.

Na 23 speeldagen staat Roeselare op de vijfde plaats, waardoor de West-Vlamingen op het einde van het seizoen veroordeeld zouden worden tot de play-downs. Met nog vijf speeldagen te gaan, telt Roeselare 5 punten minder dan het veilige Lierse.

Vorige week maakte de club een einde aan de samenwerking met Dennis van Wijk. De Nederlander werd aan boord gehaald bij KV Mechelen om de degradatie uit de Jupiler Pro League te vermijden.

.

bron: Belga