John Degenkolb sprint naar zege in Mallorca, Jasper De Buyst wordt derde

door
Belga
Leestijd 1 min.

John Degenkolb (Trek-Segafredo) heeft in zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen zijn eerste overwinning behaald. De 29-jarige Duitser bleef in de Trofeo Campos, de eerste van vier eendagswedstrijden van de Challenge Mallorca, in de sprint de Noor Sondre Holst Enger en Jasper De Buyst voor. Kenny Dehaes werd vierde. De vroege vlucht in deze eerste wedstrijd met faam op Europese bodem, kwam tot stand na zo'n 15 kilometer en telde acht renners: Gonzalo Serrano, Alvaro Robredo, Aitor Gonzalez, Ion Ander Insausti, Alberto Amici, Botond Hollo, Eloy Teruel Rovira en onze landgenoot Preben Van Hecke. Maximaal kregen ze 6:30 voorsprong van het peloton, waarna Lotto Soudal met Trek Segafredo begon te jagen. Op 15 kilometer werden de laatste vijf vluchters gegrepen en bereidde het peloton zich voor op een massasprint. Daarin toonde Degenkolb zich de snelste, een opsteker voor de Duitser na een moeilijk seizoenseinde, toen hij geveld werd door een longontsteking en daardoor het WK moest missen.

De aanvalslust van Preben Van Hecke werd beloond met de prijs voor de tussensprint en de bergprijs. Degenkolb volgt op de erelijst André Greipel op.

Morgen staat de Trofeo Serra de Tramuntana op het programma, over 140,1 kilometer op een glooiend parcours. Vorig jaar bracht Tim Wellens deze wedstrijd op zijn naam, voor toenmalig ploegmaat Louis Vervaeke.

bron: Belga