Dennis van Wijk staat voor "aartsmoeilijke opdracht" bij KV Mechelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij rode lantaarn KV Mechelen is met de Nederlander Dennis van Wijk al de derde trainer dit seizoen voorgesteld, na Yannick Ferrera en de pas ontslagen Aleksandar Jankovic. Met nul op vijftien zijn de Mechelaars inmiddels weggezakt naar de laatste plaats in de Jupiler Pro League en resten er de nieuwe technische staff - Van Wijk bracht ook assistent Fred Vanderbiest mee naar Malinwa - nog slechts zeven wedstrijden om de degradatie te ontlopen en het programma oogt zwaar. "Dit wordt dan ook een aartsmoeilijke opdracht", bekende de Nederlander donderdag.

"Schrik heb ik niet: ik heb honderd procent vertrouwen in een goede afloop, anders had ik hier niet overgenomen. Dit is een job naar mijn hand, op korte tijd iets neerzetten. Voor mij gaat het vooral om de club, die past perfect bij mijn karakter. Ik voel me goed bij clubs waar er veel emotie is, al was ik hier natuurlijk liever in andere omstandigheden terechtgekomen. De voorzitter ken ik al heel lang en telkens was het net niet."

Van Wijk werd pas gisteren voor het eerst gepolst door Malinwa. Daarna ging het plots snel en donderdag leidde hij al zijn eerste training. Vrijdag zit hij voor het eerst op de bank in het duel tegen Moeskroen. "We zullen al meteen tactisch bijschaven, ook al hebben we niet veel tijd gehad om iets in te oefenen. Ik ben er zeker van dat er hier voldoende kwaliteit aanwezig is om te winnen, al zit het vertrouwen wel op het dieptepunt en daaraan moeten we werken. Het vuur ontbrak hier, het was te plat. Om dat op te lossen moeten we een team smeden. De 'kopjes' moeten in dezelfde richting. Op het einde van de rit moeten we in eerste klasse blijven, anders ben ik hier niet geslaagd. Er zijn geen excuses."

bron: Belga