Rode Duivels op 11 september op verplaatsing naar IJsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels spelen hun eerste groepswedstrijd in groep A2 van de UEFA Nations League op dinsdag 11 september (20u45) op bezoek bij IJsland, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA bekend. Op 12 oktober (20u45) zakt Zwitserland naar België af, gevolgd door IJsland op donderdag 15 november (20u45). Drie dagen later (18 november om 20u45) sluiten de Belgen de groepsfase af met een verplaatsing naar Zwitserland.

Vandaag werd er in Lausanne geloot voor de UEFA Nations League, een gloednieuwe landencompetitie. België zat dankzij zijn hoge coëfficiënt in pot 1 van de A-divisie en kreeg uit pot 2 Zwitserland voorgeschoteld, terwijl IJsland uit pot 3 kwam. Als België de groepsfase wint, strijdt het samen met de drie andere poulewinnaars van de A-divisie in een final four (met eerst halve finales) in juni 2019 om de eindzege. Eindigen de Rode Duivels op de laatste plaats, degraderen ze naar de B-divisie voor de volgende editie.

In totaal bestaat de Nations League uit een A-, B-, C- en D-divisie. In elk van die vier divisies is ook een ticket te verdienen voor het EK van 2020.

bron: Belga