Rode Duivels kijken Zwitserland en IJsland in de ogen in groepsfase UEFA Nations League

Rode Duivels kijken Zwitserland en IJsland in de ogen in groepsfase UEFA Nations League

De Rode Duivels nemen het in de groepsfase van de UEFA Nations League op tegen Zwitserland en IJsland. Dat is het resultaat van de loting van woensdag in het Zwitserse Lausanne. De Nations League, een gloednieuwe landencompetitie, gaat in september 2018 van start. België zat dankzij zijn hoge coëfficiënt in pot 1 van de A-divisie. De Duivels kregen uit pot 2 Zwitserland voorgeschoteld, terwijl IJsland uit pot 3 kwam. De groepsmatchen staan in september, oktober en november van dit jaar op de agenda.

Als België de groepsfase wint, strijdt het samen met de drie andere poulewinnaars van de A-divisie in een final four (met eerst halve finales) in juni 2019 om de eindzege. Eindigen de Rode Duivels op de laatste plaats, degraderen ze naar de B-divisie voor de volgende editie.

In totaal bestaat de Nations League uit een A-, B-, C- en D-divisie. In elk van die vier divisies is ook een ticket te verdienen voor het EK van 2020. In een play-offronde, die plaatsvindt in maart 2020, strijden de groepswinnaars hiervoor. Als een poulewinnaar zich al via de gewone EK-voorronde heeft geplaatst, wordt die vervangen door het volgende hoogst gerangschikte team.

De UEFA Nations League werd op 27 maart 2014 unaniem goedgekeurd tijdens het UEFA-congres in de Kazachse hoofdstad Astana. De nieuwe competitie werd in het leven geroepen om het interlandvoetbal aantrekkelijker te maken, gezien de geringe populariteit van de oefeninterlands.

bron: Belga