Koning heeft extreem drukke agenda in Davos

Koning heeft extreem drukke agenda in Davos

De federale regering houdt bij de opmaak van de lijst van zware beroepen best rekening met de stiel van koning. Op het Wereld Economisch Forum in Davos heeft koning Filip een extreem drukke agenda: op nog geen drie dagen tijd staan meer dan dertig vergaderingen, meetings en afspraken op het programma. En niet met de minste: onder meer met Alibaba-oprichter Jack Ma zat de koning rond tafel. In Davos vindt deze week het World Economic Forum plaats, de jaarlijkse vergadering van de machtigen der aarde. Meer dan 3.000 politici, ondernemers en andere vooraanstaande stemmen maken er een stand van zaken op van de toestand van de wereld. Een elitair clubje volgens critici, voorstanders roemen Davos dan weer als een superdenktank.

Ook present in de Zwitserse Alpen: koning Filip en koningin Mathilde. De agenda van de koning is minutieus gepland. Van dinsdag tot en met donderdagmiddag staan er 33 meetings, speeches, infosessies en bilaterale ontmoetingen gepland. Vandaag is de drukste dag, met veertien afspraken.

In een ondergesneeuwd Davos – de sneeuw ligt er makkelijk een meter dik – startte de dag vandaag met een ontmoeting met Alibaba-oprichter Jack Ma. Mogelijk staat dat gesprek in het teken van de mogelijke komst van een financiële dochter van de Chinese onlinereus naar Brussel.

Staan nog op de planning: een sessie over ‘fake news versus real politics’, een speech van de Spaanse koning Felipe of een onderhoud met de grote baas van containergigant Maersk. Na de ‘Belgian power reception’ – het hoogtepunt van de Belgische delegatie in Davos – is de avond nog niet voorbij: om 20.00 uur gaat de koning luisteren naar Bertrand Piccard.

bron: Belga