Kevin De Bruyne: "Moeten naar Rusland gaan om te winnen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de nasleep van zijn contractverlenging bij Manchester City stond Kevin De Bruyne uitgebreid de Belgische televisiezenders te woord. Over het WK in Rusland sprak hij klare taal: winnen moet het doel zijn. "We moeten naar daar gaan om te winnen. Als je gaat zonder dat doel te stellen, ga je zeker niet winnen. Spelers, staf, fans en pers: iedereen moet achter België staan. Dat helpt altijd. Ik wil nog zo veel mogelijk prijzen winnen. Prof worden was al een droom die ik gerealiseerd heb, en ik denk dat ik nog zeker vijf jaar zal doorgaan. Dan zal ik hoe dan ook op een mooie carrière kunnen terugkijken", sprak De Bruyne op zijn persmoment in Manchester.

De Bruyne voelt zich al even uitstekend bij City, en daar zal zijn nieuwe contract weinig aan veranderen. Hij gaat om en bij de 360.000 euro per week verdienen. "Alles zit goed momenteel. Vanaf het moment dat ik naar hier ben gekomen, is er vertrouwen in mij geweest. We doen het heel goed, brengen mooi voetbal, en het is voetbal waar ik me goed bij voel. Veel verandert er niet met mijn nieuwe contract. Ik probeer alles gewoon in orde te brengen voor mijn familie. Er komt natuurlijk meer luxe bij, maar ik ben toch minstens elf maanden per jaar alleen met voetbal bezig."

Een plan voor na zijn periode in Manchester is er nog niet. "Aan het einde van mijn contract ben ik 32. Het is moeilijk te zeggen hoe ik mij dan zal voelen. Hopelijk heb ik geen zware blessures. Mijn lot verbinden aan Guardiola doe ik niet. Ik weet niet hoelang hij hier nog zal blijven, maar ik hoop minstens nog enkele jaren te kunnen samenwerken."

bron: Belga