Jacques Rogge gaat in Zuid-Korea supporteren voor Team Belgium

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twaalf jaar, tussen 2001 en 2013, was Jacques Rogge voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. De Gentenaar, inmiddels 75, geniet vandaag van een welverdiend pensioen, al laat de sportmicrobe hem niet los. Rogge tekende present in het Sportimonium in Hofstade. Daar werd een eregalerij ingehuldigd voor de voorzitters van het BOIC, de organisatie waarvan de voormalig olympisch zeiler tussen 1989 en 1992 aan het hoofd stond. Volgende maand reist Rogge naar Zuid-Korea af, om er in Pyeongchang de Winterspelen ter plaatse te volgen. "Ik volg de sportactua nog altijd op de voet, met een speciaal oog op de Belgen", legt hij uit. "In Pyeongchang zal ik hen met veel plezier aanmoedigen. Het is de bedoeling dat ik het volledige toernooi blijf en van venue naar venue ga om alle Belgen in actie te zien."

Team Belgium tekent in Zuid-Korea present met negentien atleten, bij wie toppers als Seppe Smits en Bart Swings, maar Rogge wil niemand voortrekken. "Ik kijk niet bepaald uit naar een atleet, dat zou niet fair zijn tegenover de anderen", zegt hij.

Rogge is al enkele jaren uit de spotlights verdwenen, maar hij heeft nog heel wat contacten binnen de sportwereld. "Tijdens die lange jaren heb ik een groot aantal mooie vriendschappen kunnen aanknopen. Ik blijf in contact met heel wat van mijn ex-collega's. Mijn job binnen het IOC mis ik niet. Ik heb mijn werk gedaan. Nu geniet ik rustig van de sport."

bron: Belga