Halve finale van Elise Mertens op groot scherm in Hamont-Achel

door
Belga
Leestijd 2 min.

De doorbraak van tennisster Elise Mertens op de Australian Open in Melbourne gaat de wereld rond. In haar thuisstad Hamont-Achel wordt de halve finale morgenochtend om 4 uur op een groot scherm uitgezonden. Dat melden de stad Hamont-Achel en de Hamontse tennisclub. De tennisclub van Hamont en de stad Hamont-Achel slaan de handen in elkaar om alle fans de kans te geven om samen de halve finale tegen Caroline Wozniacki te volgen. Elise Mertens zette haar eerste stapjes op het tennisveld dan ook in de Hamontse tennisclub. De wedstrijd kan er morgenvroeg om 4 uur op een groot scherm gevolgd worden. "De deuren zullen de hele nacht openblijven. Als ze wint, komt de papa van Elise na de wedstrijd zelfs even naar de club", reageert Jean-Paul De Graaf, voorzitter van de tennisclub.

De prestaties van Elise Mertens leven enorm in Hamont-Achel. Zo werd het stadhuis ingekleed met foto's van het jonge tennistalent en maakte de lokale bakker zelfs een Berlijnse bol in de vorm van een tennisbal om haar te eren. De aanwezige fans kunnen het speciale gebak tijdens de uitzending verkrijgen. "Het is echt niet te doen, iedereen spreekt erover. Ook de pers toont heel veel belangstelling. Er komt zelfs internationale pers naar hier", aldus communicatieambtenaar Anneleen Conjaerts. "Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen er komen kijken, maar we proberen zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om samen de wedstrijd te volgen."

Als de jonge tennisster de halve finale wint, zal ook de finale op een groot scherm worden uitgezonden. "Dan zullen we wel een grotere locatie moeten zoeken. Ongeacht of ze het toernooi wint of niet, zullen we haar met enkele bussen ophalen aan de luchthaven. Nadien volgt een groot feest, waar zo'n tweeduizend mensen binnen kunnen", zegt De Graaf. "Als ze de Australian Open zou winnen, zullen we zeker nog bekijken hoe we haar kunnen huldigen. Dat hebben we ook gedaan toen ze het toernooi van Hobart won", besluit Conjaerts.

bron: Belga