Gemeentelijk rampenplan in Blankeberge door instabiele kraan

In Blankenberg is sinds daarnet het gemeentelijk rampenplan van kracht omdat een kraan begon over te hellen. Dat bevestigt burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD). De situatie is wel onder controle. Ter hoogte van de Sergeant de Bruynestraat en de Vrijheidsstraat, dus pal in het centrum van Blankenberge, is een torenkraan beginnen over te hellen. Aan één van de poten die het geheel stabiel moeten houden is een probleem vastgesteld waardoor de kraan zijn stabiliteit verloor.

De bouwfirma van de kraan is meteen ter plaatse gegaan en heeft er voor gezorgd dat de kraan opnieuw stabiel is door extra tegengewicht aan te brengen. In de loop van de namiddag zal de kraan afgebroken worden door twee andere kranen. Dat is nodig omdat er na de middag nog meer wind verwacht wordt. Tot dan blijft het rampenplan zeker van kracht.

Er is een veiligheidszone in de omliggende straten. Een 35-tal mensen die in de Sergeant de Bruynestraat en de Vrijheidsstraat wonen, zijn geëvacueerd en naar een nabijgelegen feestzaal gebracht.

De burgemeester verwacht dat de kraan tegen de avond zal ontmanteld zijn. Dan zal ook het rampenplan weer worden ingetrokken.

Enkele weken geleden kantelde in Nieuwpoort nog een kraan. Daarbij viel één dodelijk slachtoffer.

bron: Belga