De Backer onderbouwt Antwerps verkiezingsprogramma met “Klank van de stad”

De Backer onderbouwt Antwerps verkiezingsprogramma met "Klank van de stad"

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober heeft Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer “Klank van de stad” voorgesteld, een boek waarin hij niet zozeer zijn eigen toekomstvisie uitschreef maar wel 22 prominente Antwerpenaars met elkaar in dialoog bracht rond thema’s als mobiliteit, veiligheid en cultuur. “Dit is geen partijpolitiek boek”, benadrukt De Backer. “Het is wel de bedoeling om ideeën van ambitieuze mensen van heel uiteenlopende strekkingen een plaats te geven in het debat.” Onder meer Rode Duivel Moussa Dembélé, overkappingsintendant Alexander D’Hooghe, schrijver Jeroen Olyslaegers en UAntwerpen-rector Herman Van Goethem namen deel aan de gesprekken die De Backer en zijn medewerkers organiseerden. “Dat zijn zeker niet allemaal liberalen, maar ze hebben wel gemeen dat ze een passie hebben voor Antwerpen en geloven in de toekomst”, zegt De Backer. “De gesprekken, telkens een dialoog tussen twee van de deelnemers, draaien dan ook rond de vraag hoe we de stad beter kunnen maken voor toekomstige generaties. Mensen spreken vaak fatalistisch dat we stilstaan of bijvoorbeeld dat jongeren geen kansen krijgen, maar elk van deze gesprekspartners weerlegt dat.”

De Backer stelt dat hij tijdens de gesprekken zowel eigen ideeën bevestigd zag als nieuwe inspiratie opdeed voor het in de maak zijnde verkiezingsprogramma van Open Vld in Antwerpen. “Er staat bijvoorbeeld een interessant stukje in over de voordelen maar ook uitdagingen van de zelfrijdende auto”, zegt hij.

Het “brede debat” dat Open Vld in Antwerpen wil voeren, zal volgens De Backer ook op de kieslijsten in de stad en haar districten weerspiegeld worden. “Er lopen gesprekken met verschillende mensen die geen partijlid zijn, maar daarover de komende weken meer”, stelt hij.

bron: Belga