Copa del Rey - Real Madrid strandt in kwartfinales

Real Madrid heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Copa del Rey. In de terugwedstrijd van de kwartfinales gingen de Madrilenen in het eigen Bernabeu met 1-2 onderuit tegen Leganes, de nummer dertien uit de Primera Division. De heenwedstrijd had Real nochtans met 0-1 gewonnen. Zonder Cristiano Ronaldo kwamen de Madrilenen op het halfuur door een doelpunt van Javi Eraso op achterstand. Karim Benzema lukte korte na rust de gelijkmaker, maar Gabriel dompelde de thuisploeg in rouw met het beslissende doelpunt in de 56e minuut. De Koninklijke dus met het schaamrood op de wangen uit de bekercompetitie. Ook in de Primera Division lijken ze dit seizoen niet op een prijs te moeten rekenen. Daarin staan ze immers pas vierde op negentien punten van leider Barcelona. Enkel de Champions League kan het seizoen van Zinédine Zidane en co nog redden.

Eerder plaatsten Sevilla en Valencia zich voor de halve finales. Barcelona komt donderdag thuis nog in actie tegen stadgenoot Espanyol. De titelhouder verloor het eerste duel verrassend met 1-0.