Chris Van Puyvelde: "Tegenstanders niet sexy, maar wel van topkwaliteit"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In groep 2 van de A-divisie van de nieuwe UEFA Nations League nemen de Rode Duivels het op tegen Zwitserland (FIFA 8) en IJsland (FIFA 20). "Dat zijn geen sexy voetballanden, maar kwalitatief zijn ze van het niveau van Frankrijk of Duitsland", reageerde Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). "Elke tegenstander in divisie A is moeilijk te verslaan. Zwitserland en IJsland zijn geen sexy voetballanden, maar zij die het voetbal volgen weten hoe moeilijke beide landen te kloppen zijn", zei Van Puyvelde aan Belga. "De Rode Duivels hebben een bepaalde status opgebouwd, waardoor iedereen verwacht dat ze doorstoten naar de Final Four. Maar IJsland en Zwitserland hebben al bewezen dat ze een even moeilijke tegenstander als Frankrijk of Duitsland kunnen zijn. Qua aantrekkelijkheid is de loting misschien inderdaad iets minder, maar het zijn kwalitatief wel uitstekende ploegen."

"We zijn de voorbije jaren echt verwend geweest door de Rode Duivels, waardoor we de eerste plaats als vanzelfsprekend zouden gaan beschouwen. Maar laat ons nuchter blijven. België is in staat de poule te winnen, maar de realiteit leert ons dat heel veel toplanden in het recente verleden gesneuveld zijn tegen IJsland en Zwitserland. Kijk daar de statistieken maar op na", aldus de technisch directeur van de voetbalbond.

De UEFA Nations League is in het leven geroepen om de vriendschappelijke interlands te vervangen. "Ik vind het een goede opzet. Ik ben ook een voorstander van vernieuwing. Deze competitie past perfect binnen de context van de globalisering van het voetbal. Iedereen kan tegen iedereen uitkomen."

bron: Belga