WB alpijnse ski - Marcel Hirscher evenaart Hermann Maier met 54e wereldbekerzege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marcel Hirscher heeft dinsdag in eigen land de wereldbekerslalom van Schladming gewonnen. De 28-jarige Oostenrijker was in beide runs de snelste en hield zo de Noor Henrik Kristoffersen 39 honderdsten achter zich. De Zwitser Daniel Yule werd op ruim twee seconden derde. Voor Hirscher, die een zevende opeenvolgende eindzege in de wereldbeker najaagt, is het de 54e wereldbekerzege en de negende van het seizoen. In Schladming stond hij voor de derde keer op het hoogste podiumtrapje. Met zijn 54e zege evenaart Hirscher zijn landgenoot Hermann Maier. Alleen Ingemar Stenmark won nog vaker. De Zweed boekte van 1973 tot 1989 liefst 86 wereldbekersuccessen. Hirscher heeft nu 26 slaloms, 25 reuzenslaloms, twee parallelle slaloms en een super-G op zijn palmares.

"Mijn droom is uitgekomen", jubelde Hirscher. "Dat ik Maier hier mag evenaren, voor al die toeschouwers in Schladming, maakt het nog mooier. Ik ben nog nooit zo emotioneel geweest." Hirscher maakte wel excuses voor het gedrag van sommige fans, die sneeuwballen gooiden naar Kristoffersen tijdens zijn runs. "Beschamend", zuchtte de winnaar.

De wereldbekerzege van Hirscher was de 500e in de geschiedenis voor een Oostenrijker. Geen land komt bij dat record in de buurt. De Zwitserse mannen moeten het als tweede met 232 overwinningen minder stellen.

In de wereldbekerstand heeft Hirscher na 25 van 37 proeven 174 punten voor op Kristoffersen. De Noor Aksel Lund Svindal volgt als derde op bijna vijfhonderd punten. Ook in de Wereldbeker slalom gaat het alleen nog tussen Hirscher en Kristofferen. Met nog vier manches voor de boeg heeft de Oostenrijker 119 punten voor op de Noor.

.

bron: Belga