Monami: “Wist dat veel mogelijk was, maar halve finale is wel een heel grote verrassing”

Monami: "Wist dat veel mogelijk was

Fed Cup-kapitein Dominque Monami kon haar glimlach in de Rod Laver Arena niet onderdrukken. Monami was zeer tevreden met de zege van Elise Mertens (WTA 37) tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4). “Ik ben zeker niet voor niets terugkomen”, lachte Monami, die uit België was teruggekomen voor de partij na eerder vorige week in Melbourne Park aanwezig te zijn geweest. “Ik ben vooral heel erg blij voor haar”, stak Monami van wal. “Ze heeft de perfecte match gespeeld tegen een tegenstander, die op papier beter was dan haar. Ze heeft vrij en zonder complexen gespeeld. Een groot verschil toch met haar vorige match. Nadat ik haar haar eerste match hier in Melbourne zag winnen, zei ik nog dat ze grootse dingen kon realiseren. Nu is de halve finale wel een heel grote verrassing, maar een zeer aangename verrassing.”

Monami, die zelf in 1997 de kwartfinales bereikte op de Australian Open, zal donderdag de halve finale van Mertens niet kunnen volgen. Ze is dan op de terugweg naar België. Maar ze geeft de Limburgse een goede kans haar toernooi voort te zetten, welke tegenstander ze ook voorgeschoteld krijgt.

“Ik hoop dat ze Wozniacki als tegenstander krijgt, maar dat Elise vervolgens wel doorstoot naar de finale”, vervolgde Monami. “Wozniacki heeft geen harde slagen, haar spel ligt Elise beter. Suarez Navarro speelt gevarieerder en kan wel eens een moeilijkere klus worden voor Elise. Maar ook haar kan ze verslaan. We mogen dromen nu. In de halve finales is het de vorm van het moment die telt. En Elise speelt zonder complexen tegen de beste speelsters ter wereld.”

bron: Belga