Moeder van Elise Mertens: "Ik heb hier geen woorden voor"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Liliane Barbé, de moeder van Elise Mertens (WTA 37), weet momenteel niet wat haar overkomt in Australië. Na haar zege tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) beukte Mertens de poort naar de halve finales open. "Ik ben overmand door emoties", liet mama Mertens optekenen na de partij. "Dit is zo ongelooflijk."

"Ik heb hier geen woorden voor", opende Liliane Barbé na afloop van de partij van haar dochter. "De kwartfinales waren al geweldig, maar wat ons nu overkomt, is helemaal uitzonderlijk. Elise was heel kalm voor de wedstrijd, ze had voldoende zelfvertrouwen. Zelf was ik ook de hele dag niet zenuwachtig. Ik wist dat alles mogelijk was. Elise werkt heel hard, maar doet het bovendien allemaal graag."

Barbé had niet verwacht zo lang in Australië te blijven. Maar dat vormt geen probleem. "Thuis weet iedereen waarom we langer blijven, hé", lachte ze.

Mertens staat vooralsnog met de voeten stevig op de grond en dat zal zo blijven, verwacht haar moeder. "Elise laat zich het hoofd niet op hol brengen. In topsport weet je nooit hoe het zal lopen. Als je geblesseerd geraakt, kan het allemaal snel voorbij zijn. We blijven realistisch en met de voeten op de grond. Dat is misschien de manier van doen van Limburgers. Op die manier hebben we Elise haar zus (een lijnpiloot bij KLM, red)."

bron: Belga