Manchester United blijft de rijkste club ter wereld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester United, de club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini, behoudt zijn titel van rijkste club ter wereld. Dat blijkt uit een jaarlijkse studie van auditbureau Deloitte. De Engelse topclub, die zich gisteren nog verzekerde van de diensten van de Chileense aanvaller Alexis Sanchez, genereerde in het seizoen 2016-2017 676,3 miljoen euro aan inkomsten. Vorig jaar wist ManU Real Madrid voor het eerst in elf jaar van de koppositie te stoten. De Koninklijke zakte toen naar de derde plek, maar kon dit seizoen opnieuw opschuiven naar de tweede plaats. De Madrilenen lieten een stijging van 54,5 miljoen euro aan inkomsten optekenen, maar blijven 1,7 miljoen euro achter Manchester United hinken. Nooit was de marge tussen de nummers één en twee in het klassement van Deloitte zo klein.

Manchester United won vorig seizoen de Europa League, door in de finale Ajax te verslaan, en plaatste zich zo voor het kampioenenbal dit seizoen. Haar winst in de tweede Europese beker bracht de Mancunians een premie van 44,5 miljoen euro op, liefst vier keer zoveel als Atlético Madrid zes jaar geleden verdiende bij haar eindzege in de Europa League. De inspanningen van de UEFA om de Europa League financieel interessanter te maken, hebben Manchester United dus een zetje gegeven.

FC Barcelona verliest haar tweede plaats in het klassement aan rivaal Real Madrid en zakt naar drie. De top vijf wordt vervolledigd door Bayern München (vierde) en Manchester City (vijfde). PSG komt als zevende in de ranglijst voor, net na Arsenal.

bron: Belga