Elleboogblessure Djokovic speelde opnieuw op: “Weet niet of ik komende weken zal spelen”

Elleboogblessure Djokovic speelde opnieuw op: "Weet niet of ik komende weken zal spelen"

Novak Djokovic (ATP 14) verloor in de vierde ronde van de Australian Open verrassend in drie sets (7-6 (7/4), 7-5 en 7-6 (7/3)) van de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 58). De Serviër kon na afloop niet wegsteken dat zijn elleboog opnieuw opspeelde. “Ik moet mezelf opnieuw laten onderzoeken, hoe de situatie is”, legde ‘Nole’ uit. “De laatste weken speelde ik veel tennis. We moeten nu zien wat dat teweegbracht. Mijn elleboog is momenteel niet top. Op het einde van de eerste set begon hij steeds meer pijn te doen en dat duurde tot het einde van de match.”

“Het is natuurlijk frustrerend”, vervolgde de Serviër. “Ik had zoveel tijd genomen (hij speelde de laatste zes maanden van 2017 niet, red) en toch is het niet genezen. Maar het is nu zo. Er zal wel een reden voor zijn. Ook mijn deelname in Melbourne was een laste-minute beslissing. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik hier heb kunnen spelen. Het is teleurstellend dat ik er al in de vierde ronde uitga, maar dat is de realiteit.”

“Ik weet niet of dat de komende weken zal kunnen spelen”, besloot Djokovic. “Ik hoopte dat alles voorbij was. Als een professioneel atleet kun je tot op een zeker niveau met pijn om. Je raakt er gewend aan. Maar dat was nu niet het geval.”

bron: Belga