Elise Mertens treft Caroline Wozniacki in halve finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 37) staat in de halve finales van de Australian Open in Melbourne tegenover de Deense Caroline Wozniacki (WTA 2). Wozniacki, het tweede reekshoofd, versloeg vandaag in haar kwartfinale de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA 39) in drie sets. Na 2 uur en 12 minuten stond de 6-0, 6-7 (3/7) en 6-2 eindstand op het scorebord van de Rod Laver Arena. Eerder op de dag had Mertens het Oekraïense vierde reekshoofd Elina Svitolina (WTA 4) geklopt met 6-4, 6-0.

De 27-jarige Wozniacki en de 22-jarige Mertens speelden al een keer tegen elkaar. In juli 2017 won de Deense in de halve finales van het graveltoernooi in het Zweedse Bastad met 7-5, 4-6 en 6-2 van Mertens.

Caroline Wozniacki staat voor de elfde keer op de hoofdtabel van de Australian Open. Met haar plaats in de halve finales doet ze even goed als in 2011. Toen verloor ze 'down under' van de Chinese Li Na, die vervolgens op haar beurt van de titel werd gehouden door Kim Clijsters.

De Deense is een voormalig nummer 1 van de wereld maar ze won nog nooit een grandslamtoernooi. Op de US Open was ze er al twee keer dichtbij maar zowel in 2009 (tegen Clijsters) als 2014 (tegen Serena Williams) trok ze in de finale op Flushing Meadows aan het kortste eind.

Elise Mertens staat dit jaar voor de eerste keer op de hoofdtabel van de 'happy slam'. Een derde ronde op Roland Garros (in 2017) was haar beste resultaat tot dusver op een grandslam.

Morgen worden de twee overige kwartfinales gespeeld. Eerst neemt de Duitse Angelique Kerber (WTA 16) het op tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA 20). Daarna speelt de Roemeense Simona Halep (WTA 1) tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 6).

Bron: Belga