Weerbericht: zacht en overwegend droog

Weerbericht: zacht en overwegend droog

Het is vandaag vaak bewolkt met vooral langs de Franse grens en over het oosten eerst kans op wat regen of enkele buien, elders blijft het overwegend droog. In de namiddag blijft de kans op wat neerslag in het zuidoosten bestaan en vergroot de kans op enkele opklaringen over de noordwestelijke landshelft. In de Ardennen is het zicht beperkt. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 4 graden in de Hoge Venen tot 9 of 10 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-vergiftiging. ’s Avonds en ’s nachts wordt het overwegend droog met behoorlijk wat wolken maar soms ook opklaringen, vooral dan in het westen. In Hoog-België blijft het zwaarbewolkt en mistig. De minima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en schommelen van 3 tot 5 graden in Vlaanderen.

Morgenochtend zijn er hier en daar nog wat opklaringen, maar wordt het vrij snel betrokken, gevolgd door motregen en lichte regen. De maxima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 11 graden aan zee. In het centrum krijgen we temperaturen rond 8 graden. ’s Nachts wordt het nog 1 of 2 graden zachter.

Woensdag wordt een grijze dag met soms wat gemiezer of lichte motregen. De maxima liggen rond 12 graden, met kans op rukwinden rond 70 kilometer per uur. ’s Nachts trekt een intensere regenzone over ons land vanaf de kust.

Donderdag regent het waarschijnlijk eerst nog in het centrum en het oosten. Heel langzaam trekt deze neerslagzone weg. In de andere streken is het wisselend bewolkt met kans op een paar buien. De maxima liggen rond 9 graden. Vrijdag wordt het wisselend bewolkt weer met kans op buien en maxima rond 7 graden.

bron: Belga