Itzu Tri Team breidt uit met drie nieuwe triatleten

Itzu Tri Team breidt uit met drie nieuwe triatleten
Itzu Tri Team breidt uit met drie nieuwe triatleten

Het Itzu Tri Team, de professionele triatleetploeg onder leiding van tweevoudig Iron Man van Hawaï-winnaar Luc Van Lierde, heeft vandaag in Flanders Bike Valley in Paal haar eerste verjaardag gevierd. Het team kon drie nieuwe aanwinsten voorstellen. Ondanks het vertrek van Alexandra Tondeur, die besloot haar professionele carrière individueel verder te zetten, breidde het team van Van Lierde uit. Het aantal triatleten ligt volgend jaar op zeven, dankzij de komst van de Kempenaar Ruben Geys, de Brit Colin Norris en de Fransman Romain Guillaume. Amber Rombout, Kenneth Vandendriessche, de Spaanse Saleta Castro en de Nederlander Martijn Dekker bleven aan boord.

“We zijn met het Itzu Tri Team een gevestigde én bekende waarde geworden in de internationale triatlonwereld”, verduidelijkte algemeen manager Koen Janssen. “Dat we na één jaar al zover staan, maakt ons dan ook erg fier. Alleen willen we dit jaar ook in eigen land knallen. We zijn per slot van rekening een Belgisch team en daar zijn we ook trots op. Daarom gaan we komend seizoen met onze drie Belgen Amber, Ruben en Kenneth veel meer meedingen naar een podiumplaats in grote Belgische triatlonwedstrijden. Op de wedstrijdplanning staan zeker al de triatlons van Lommel en Knokke.”

De vier andere leden van het team zullen zich meer op internationale wedstrijden van middellange en lange afstand richten. “We focussen dit jaar op een paar gerenommeerde wedstrijden”, aldus Luc Van Lierde. “Uitschieters daarbij zijn 70.3 Zuid-Afrika (28/01), Ironman Lanzarote (26/05), Ironman Nice (24/06), Ironman Maastricht (05/08).”

Bron: Belga