Bergense cdH-belofte Opaline Meunier reageert “verslagen”

Bergense cdH-belofte Opaline Meunier reageert "verslagen"

Opaline Meunier, de jonge Bergense cdH-belofte die voor een MR-lijst kiest bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en daarom al haar functies binnen het cdH verliest, reageert “verslagen” op de beslissing van haar partij. Dat zegt ze vandaag in Le Soir. “Ik moest kiezen tussen mijn job bij cdH en ‘Mons en Mieux’ (de MR-lijst in Bergen, red.). Ik heb voor dat project gekozen, en ben mijn job kwijtgeraakt.” Hommeles binnen het cdH sinds zondagavond: de jonge Bergense belofte Opaline Meunier heeft beslist om bij de lokale verkiezingen op een open lijst van de MR te staan, en verliest daarom al haar functies bij de Franstalige humanisten.

De 24-jarige Meunier reageert vandaag voor het eerst in Le Soir. “Ik had de keuze tussen mijn job bij cdH en ‘Mons en Mieux’. Ik heb voor dat project gekozen, en ben mijn job kwijtgeraakt”, zegt ze. Ze vindt het wel “onacceptabel” dat ze wordt “gegijzeld door een job en een salaris”. “Hiervoor doe ik niet aan politiek”, reageert de oud-voorzitster van studentenkoepel Unécof.

De jonge politica benadrukt ook dat ze alles volgens de regels heeft gedaan, en de partij “lang op voorhand” had verwittigd van haar beslissing. “Ik ben verslagen, maar ik had het niet anders kunnen doen.”

Meunier verschijnt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van lokaal MR-kopstuk Georges-Louis Bouchez. Er wordt gefluisterd dat cdH-voorzitter Benoît Lutgen en Waals minister Carlo Di Antonio zelf toenadering zochten met de liberaal.

De Franstalige humanisten hielden vandaag een partijbureau in Namen om de gebeurtenissen van de voorbije dagen te bespreken. Daar werd beslist dat enkel de kandidaten op de open lijst van cdH-schepen Savine Moucheron in Bergen het cdH-label zullen kunnen dragen. Opaline Meunier zal dat op de open lijst van MR dus niet kunnen doen.

bron: Belga