Antwerp reageert op late gelijkmaker Club Brugge: “Zelf bereid installatie VAR te kopen”

Antwerp reageert op late gelijkmaker Club Brugge: "Zelf bereid installatie VAR te kopen"

Antwerp heeft gisteren bitter gereageerd op de late gelijkmaker van Club Brugge (2-2), tijdens hun wedstrijd op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League. Ruud Vormer scoorde die treffer vanuit (zeer) nipt buitenspel. “We zijn zelf bereid om meteen een permanente installatie voor een videoref aan te kopen”, reageerde de Great Old fors op haar website. “Het is onbegrijpelijk dat voor dergelijke matchen geen videoref voorzien wordt door de Koninklijke Belgische Voetbalbond”, stak Antwerp van wal. “De eigenaar van de club, Paul Gheysens, laat weten dat hij zélf wel zo’n wil installatie aankopen, die permanent op de Bosuil aanwezig kan zijn. Het enige wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond moet doen is het toestel homologeren. Potentieel mistasten van de scheidsrechter kan dan simpelweg door technologie aangepakt worden op de Bosuil, een oplossing die anno 2018 blijkbaar nog niet lukt vanuit de KBVB.”

Antwerp liet zondagmiddag een 2-0 voorsprong uit haar handen glippen tegen competitieleider Club Brugge. Na thuisdoelpunten van Borges en Owusu zorgden Tomecak en Vormer in de slotfase voor een anticlimax voor de thuisfans en een onverwacht 2-2 gelijkspel.

Dit seizoen wordt de videoref in de Jupiler Pro League getest in 83 wedstrijden. Bovenop 48 duels uit de reguliere competitie (drie thuismatchen per club) zal de VAR ook ingeschakeld kunnen worden voor de 30 wedstrijden van de play-off I, de finale van play-off II, de barragematch voor Europees voetbal, de finale van de Croky Cup en de twee barragewedstrijden voor promotie uit de Proximus League (1B).

bron: Belga