Proximus League - OH Leuven pakt in het slot de volle buit bij Tubeke

OH Leuven heeft vandaag de slotwedstrijd van de negende speeldag in de tweede periode van de Proximus League gewonnen. In Tubeke won OHL met 0-1. De Leuvenaars konden rekenen op een late treffer van hun topschutter Casagolda voor de volle buit. In de tussenstand van de tweede periode nadert OH Leuven zo opnieuw tot op vijf punten van leider Cercle Brugge. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma in de tweede periode van de Proximus League. In een gesloten partij was het Leuven dat nog het meeste aandrong voor een doelpunt. Kehli en Diedhiou dreigden na de pauze voor de bezoekers, maar het was Casagolda (73.) die met zijn goal voor de drie punten zorgde. Debutant Dequevy (over) en Diedhiou (op de paal) lieten het nadien na met een tweede doelpunt voor zekerheid te zorgen en dat leek Leuven in het slot zuur op te breken. Videmont scoorde drie minuten in blessuretijd de gelijkmaker, maar zag die afgevlagd worden voor buitenspel.

OH Leuven, dat de eerste periode nipt aan Beerschot Wilrijk moest laten, blijft zo in de running voor de tweede periodetitel. Daarin nam Cercle Brugge (20 punten) vrijdag de leiding over van Lierse (18). Leuven is derde met 15 punten. Tubeke staat zesde met negen eenheden.